Kesän uusi lisäravinnelöytö, Sinkki

Voin sanoa, että en olisi vielä vuosi sitten uskonut ikinä käyttäväni mitään lisäravinteita tai muita sellaisia tuotteita.

Kuitenkin kaikki voi muuttua niin nopeasti, ja viimeisen vuoden aikana olen alkanut mm. ottaaman d-vitamiinia ja syömään multivitamiinia.

Kuitenkin tämän kesän uutuus on ehdottomasti ollut sinkki. Ajatus siihen lähti eräältä vanhalta ystävältäni, joka oli alkanut syömään sitä lisänä jo pari vuotta sitten, ja vannoi kovasti sen tehoon ja vaikutukseen.

No enhän minä nyt aivan suoriltaan ala tehdä sitä, mitä joku muu sanoo, mutta pikaisella netin selauksella kyllä huomasin, että sinkkiä kehuvat monet muutkin.

Esimerkiksi tämä lisäravinnetiedon artikkeli perusteli aika hyvin ja seikkaperäisesti miksi ihmisten pitäisi huolehtia riittävästä sinkin saannista.

No niinpä minä sitten aloitin sinkin syömisen, noin kuukausi sitten. Tietenkin on vaikea sanoa näin lyhyellä ajalla, miten se on suoraan vaikuttanut minuun. Tietenkin tässä on myös nyt alkanut kesä, joka aina piristää minua, sekä lomien alkaminen joka on tietysti ihan oma juttunsa.

Voin ehkä paremmin raportoida sitten syksymmällä, kun alkaa taas sadella ja tulla kylmää. Yleensä silloin mulla alkaa loppua enemmän energia ja tulla esiin kaikkia syksyn ja talven erilaisia ongelmia ja vaivoja.

Kuitenkin tuntuu kyllä jo nyt, että olis silleen vähän reippaampi oli kun alkoi tota sinkkiä syömään.

Lisäksi luin tuolta, että sinkillä voisi olla erityisen iso vaikutus just miehille, jotenkin auttaen testosteronin tuotannossa ja teossa.

Näin naisenna tuota etua ei tietenkään tule, mutta jos se sinkki vaikka edes auttaisi flunssia vastaan eikä muuten, ottaisin tuon kyllä mielelläni vastaan avokäsin.

Muuten oon jatkanut tätä lomailua, ja lomaa on jäljellä vielä melkein 2 viikkoa. Nyt on ollut muutama päivä tosi kaunis sää, ja samanlaista on luvattu loppuviikoksikin. Jippiiii!!!

Tupo rakastaa rantaelämää meidän mökillä, ja sitä saa melkein välillä hätyytellä pois vedestä, jotta sen turkki olisi kuiva nukkumaan mennessä. Se tykkää katella siellä kaloja niin pitkään, että sille tulee ihan jo kylmä ja sitten pitääkin märkänä päästä syliin lämmittelemään.

Tarkoituksena olisi tällä viikolla saada tota kasvismaata hoidettua vähän parempaan kuntoon, ja kitkeä noita ylikasvaneita ruohikkoja pois tuolta yhdeltä puolelta rantaa.

mökkipiha
Mökkipihan asetelma

Sen lisäksi voisi tietty ottaa vähän auringoa, uida ja nauttia kesäisestä säästä. Miekkonen on myöskin nyt innostunut golffiin, joten sillä menee aikaa siellä kentällä.

Ite en oo kyllä vielä siihen innostunut, enkä jotenkin usko että tulisin koskaan innostumaan. Saa kuitenkin nähdä, kyllä se joskus varmaan saa mutkin raahattua sinne kentälle.

Muuten kaikki on hyvin, ja täällä jatketaan loman viettoa. Toivottavasti teillä lukijoillakin on vielä nautinnollista lomaa jäljellä, jotta jaksaa sitten taas tehdä töitä syksyllä.

Turha kuitenkaan nyt miettiä syksyä, vaan nauttia täysin rinnoin kesästä!

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *